Olemme koonneet listan kysymyksistä, joita vanhemmat usein kysyvät. Jos et löydä listasta kysymystä, johon haluaisit selvennystä, voit laittaa meille viestiä niin vastaamme.

Kuinka pidän yhteyttä lapseeni ja Messin ohjaajiin?

Voit soittaa lapsellesi aina kun haluat. Toiveemme kuitenkin on, että klo 21 alkaa hiljaisuus yläkerrassa, joten toivomme että ilta-aika rauhoitetaan puheluilta. Ohjaajat ovat tavoitettavissa aina puhelimitse ja tekstiviestein. Ohjaajilla on myös WhatsApp käytössään. Messistä soitetaan vanhemmille vähintään kerran viikossa, ja tuolloin käydään läpi viikon kuulumiset.

Voinko käydä tapaamassa lastani?

Tervetuloa! Vierailuista sovitaan aina ohjaajien kanssa etukäteen, ja yövierailut varmistetaan laitosjohtajalta. Myös lapsen/nuoren ystäviä voi tulla vierailulle vanhempien mukana. Lapsen elämässä olevat muut tärkeät aikuiset, isovanhemmat, kummit tai sukulaiset, voivat tulla vierailulle mikäli se vanhemmille käy. Vierailuista on hyvä sopia viimeistään edeltävänä päivänä.

Kuinka usein lapseni pääsee käymään kotona?

Kotilomat sovitaan jokaisen nuoren kohdalla erikseen. Asiasta sopimassa ovat lapsen sosiaalityöntekijä, vanhemmat ja lapsi, sekä Messi. Sopiminen tapahtuu asiakassuunnitelmaneuvottelussa. Kouluaikaan arki on rauhoitettu koulunkäynnille ja kuntoutumiselle, joten tuolloin yönylilomat ajoittuvat viikonloppuun. Vanhemmille maksetaan nuorten kotilomavuorokausilta kotilomakorvausta.

Pitääkö minun kuljettaa lapsi lomalle ja takaisin Messiin?

Pääsääntöisesti me hoidamme kotilomakuljetukset. Käytämme myös julkista liikennettä, jos se on mahdollista. Mikäli vanhemmat kuljettavat lasta esimerkiksi kotoa Haapalahteen, niin vanhemmille korvataan kilometrit.

Mitä Messin arjessa tapahtuu? Mitä lapseni/nuoreni siellä tekee?

Messi on ympäristöltään ja toiminnoiltaan hyvin kodinomainen yksikkö. Nuoret osallistuvat arjen askareisiin, kuten kokkaukseen ja siivouksiin. He myös pesevät omat pyykkinsä. Tämä on myös osa kuntoutumista, ja samalla opetellaan tärkeitä taitoja itsenäistä elämää ajatellen. Vuorokausirytmi on arjen perusta ja tätä pyritään noudattamaan.

Messissä on mahdollisuudet monenlaiseen harrastamiseen, kuten taiteisiin, musiikkiin ja urheiluun. Hyödynnämme myös lähitaajamien urheilumahdollisuuksia.

Kuinka yhteistyö eri tahojen kanssa jatkossa menee?

Messi hoitaa asiointeja nuoren kanssa. Käytämme hammaslääkärissä, terapiassa, lääkärissä, tutkimuksissa jne. Vanhemmilta toivotaan vahvaa osallistumista esimerkiksi palavereihin, ja Messi auttaa tarvittaessa kuljetuksissa. Vanhemmat voivat osallistua nuoren asioihin juuri niin paljon kuin haluavat, ja toivommekin vahvaa osallistumista.

Ketkä työskentelevät lapseni kanssa?

Messissä työskentelee hoito- ja kasvatusalan ammattilaisia. Saatte Messistä mukaanne tulostetun henkilökuntalistan, josta näette nimet sekä koulutukset. Samat tiedot löytyvät myös näiltä sivuilta. Jokaisella lapsella on 2 omaohjaajaa jotka työskentelevät lapsen kanssa tiiviimmin.

Kuinka hoidetaan lapsen/nuoren vaateostot sekä mahdolliset lääkkeet?

Nuori ottaa käyttövaatteet mukaansa kotoa. Sijoituksen jatkuessa vaateostokset hoidetaan Messin kautta, käytännössä siis Messi maksaa nuorelle tarvittavat vaatteet tarveharkintaa käyttäen. Omaohjaajat hoitavat näitä asioita nuoren ja vanhempien kanssa. Mikäli vanhemmat käyvät ostoksilla nuorensa kanssa, niin kulut korvataan sovitusti vanhemmille.

Messi hoitaa nuoren lääkeasiat ja maksaa nuoren lääkekulut. Kotilomille nuori saa loma-ajan lääkkeet mukaansa.