Asuin- ja hoitoympäristö tukee kuntoutumista

Messin nuorisokoti on entiseen maatilan pihapiiriin kunnostettu viihtyisä ja toimiva kodinomainen hoitoympäristö. Messin nuorisokoti sijaitsee rauhallisella paikalla Pielisen rannalla Enon Haapalahdessa. Ympärillä avautuu pohjoiskarjalainen vaaramaisema järvineen, metsineen ja peltoineen.

Päätalon alakerran perinteikäs tupa leivinuuneineen on talon sydän. Alakerrassa sijaitsevat lisäksi ruuanvalmistus- ja kodinhoitotilat sekä yhteinen olohuone.

Yläkerrassa on oma huone seitsemälle nuorelle sekä kaksi kylpyhuonetta. Vapaa-aikaa voidaan viettää myös yläkerran viihtyisässä aulassa ja parvekkeella.

Huolella kunnostetussa kivinavetassa sijaitseva tilava monitoimitila toimii harraste- ja opetustilana. Kivisaliksi kutsutussa salissa vietetään myös tapahtumia ja juhlia. Kivisalista löytyy salaperäinen messi-ikkuna.

Hirsisaunasta avautuu näkymä järvimaisemaan. Saunarakennuksesta on varattu erillinen rauhallinen tila terapiaa ja keskusteluja varten. Tuulentuvaksi kutsutussa tilassa vanhemmilla on mahdollisuus tavata nuorta ja yöpyä vierailujen aikana. Tiloissa on etäyhteydet mahdollistava kokoustekniikka.

Pihapiiri tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen toimintaan. Pihapiiristä löytyvät kone- ja puutyöverstaat, ompelu- ja kudontatilat sekä tilat luonnonantimien käsittelyyn ja säilöntään.

Luhtiaitta toimii kesäaikaan harrastetilana sekä majoitustiloina nuorten perheille.

Pihanperällä on kanala, jossa asustaa 7-9 kanaa ja kukko. Kanat ja kukko ovat vapaana kesällä ja kohtaavat sekä talonväkeä että vieraita jo pihalla.

Päärakennus

Sauna

Aitta

Koulu ja harrastukset

Pihapiiri

Ympäristö