Olemme koonneet listan kysymyksistä, joita nuoret usein kysyvät. Jos et löydä listasta kysymystä johon haluaisit selvennystä, voit laittaa meille viestiä niin vastaamme.

Millaisissa tiloissa nuoret asuvat?

Nuoret asuvat yhden hengen huoneissa talon yläkerrassa, yläkerrasta löytyvät myös wc/suihkutilat. Yläkerta on rauhoitettua aluetta jo aikaisemmin illasta, että nukkuminen onnistuu myös ajoissa.

Kuka voi olla Messissä?

Messissä oleva nuori on vähintään 13-vuotias yläkoululainen. Jälkihuollon kautta Messissä voi olla 25 ikävuoteen saakka.

Voiko Messissä käydä vieraita?

Kyllä, Messiin ovat tervetulleita perheenjäsenet, ystävät, sukulaiset, kaverit ja kumppanit. Vierailut on hyvä suunnitella etukäteen ja sijoittaa iltapäivään tai viikonloppuun.

Saanko taloudellista tukea Messissä?

Messi maksaa nuorille puhelin- ja viikkorahaa. Myös työtoimintaa, josta voi kerätä lisätienestejä, järjestetään.

Millaisia nuoria Messissä on?

Messi on nuorisokoti, joka on erikoistunut psyykkisesti oireilevien nuorten kuntoutukseen. Kaikilla Messissä asuvilla nuorilla on omat yksilölliset ongelmansa ja kuntoutumishaasteet.

Mitä Messissä voi harrastaa, miten minun omille harrastuksille käy?

Nuorten harrastuksia tuetaan paljon. Messissä on erilaisia soittimia ja taidevälineistöä, ja lähialueella on kesäisin oivat lenkkimaastot ja talvella hiihtoladut. Lähitaajamasta löytyy kuntosali, urheilukenttä, tenniskenttä, kaukalo talvisin, sekä frisbeegolfrata. Oman harrastuksen jatkumista tuetaan kaikin mahdollisin tavoin.

Kuinka paljon Messissä on nuoria?

Messi on 7 paikkainen yksikkö. Nuorisokodista jo pois lähteneitä nuoria tuetaan itsenäistymisessä jälkihuollon kautta.

Missä Messi sijaitsee?

Messin nuorisokoti on Haapalahdessa, entisen Enon kunnan alueella, Pieisen rannalla. Lähitaajamat ovat Uimaharju ja Eno, Joensuun keskustaan on matkaa 55km, Lieksaan 40km.

Messillä on jälkihuoltoyksikkö ja olkkari myös Joensuussa.

Missä käyn peruskoulua Messistä?

Messin pihapiirissä on lähikoulu, jossa järjestetään opetusta peruskoulutasolla. Lähikoulu kuuluu Uimaharjun yläasteeseen, jossa voi myös opiskella oman voinnin mukaan.

Ketä Messissä on töissä?

Messin työntekijät ovat sosiaali- ja terveyshuollon ammattilaisia. Ammattinimikkeiltään he ovat sosionomeja, sairaanhoitajia, lähihoitajia tai liikunnanohjaajia. Kaikki he kuitenkin kulkevat ohjaaja-nimellä. Löydät henkilöstön tiedot Messi-otsikon alta.

Millainen Messin päivärytmi on?

Arkiaamuisin herätys on klo 08, jonka jälkeen koulu alkaa klo 09 peruskoululaisilla. Klo 11:30 on lounas, klo 14:30 välipala, klo 17:00 päivällinen ja iltapala klo 20:00. Talo hiljenee arkisin klo 22 mennessä.

Milloin ja miten pääsen kotilomille?

Jokaisen nuoren kohdalla on oma kotilomasuunnitelma jota noudatetaan, lomilla ollaan pääsääntöisesti perjantaista sunnuntaihin. Messi järjestää kyyditykset lomille ja takaisin nuorisokotiin.

Onko Messissä tietokonetta tai Playstation nuorten käytössä?

Kyllä, nuoret voivat käyttää Messin tietokonetta arkisin klo 15-20 ja viikonloppuisin klo 10-21. Omien pelien tuominen on sallittua, mutta k-18 pelit ovat kiellettyjä.

Rajoitetaanko puhelimen käyttöä?

Ei rajoiteta, mutta noudatamme hyviä käyttäytymissääntöjä, eli puhelinta ei käytetä ruokailun aikana, koulussa eikä yöaikana. Omat puhelut puhutaan myös muualla kuin yleisissä tiloissa.

Voiko Messiin tuoda oman lemmikin?

Messiin ei voi tuoda omaa lemmikkiä asumaan, mutta lemmikit voivat vierailla Messin pihapiirissä muun perheen mukana. Messissä on yhteisinä lemmikkeinä kanoja ja ohjaajien koirat vierailevat talolla säännöllisesti.