Messi-nimellä on monta tarinaa

Jotkut löytävät nimen takaa mestarijalkapalloilijan, toiset yhdistävät nimen Kivisaliksi kunnostettuun vanhaan navettaan ja sieltä löytyvään messi-ikkunaan. Suurin osa on vain messissä.

Messin toiminnan juuret sijoittuvat Kivitalo-nimiseen maatilaan. Paikka ihastutti levollisuudellaan nykyisiä omistajia niin, että se päätettiin hankkia ja perustaa sinne nuorille suunnattu, kodinomainen hoitoympäristö, Nuorisokoti Messi. Samalla palattiin Etelä-Suomessa vietettyjen vuosien jälkeen omille juurille Enoon.

Kiinteistöt saneerattiin täysin, päätaloon rakennettiin yläkerta, jossa sijaitsevat nuorten asuintilat, ja pihapiiriin tehtiin myös uusi saunarakennus. Vuosien kuluessa haluttiin tarjota myös Nuorisokodista lähteville nuorille tuettu polku itsenäistymiseen ja omaan elämään ja laajennettiin toimintaa jälkihuoltoon.

Kivitalo -tila on aikoinaan saanut nimensä päätalon rakennusmateriaalin mukaan, se on vuonna 1923 valmistunut jyhkeä, kivinen rakennus. Vanha hirsinen päärakennus paloi kaksikymmentäluvun alussa ja isäntä päätti rakentaa tilalle uuden kivestä.

Nykyisin paikan nimi on Kivipoiju.