Olemme koonneet listan kysymyksistä, joita nuoret usein kysyvät. Jos et löydä listasta kysymystä johon haluaisit selvennystä, voit laittaa meille viestiä niin vastaamme.

Millaisissa tiloissa nuoret asuvat?

Nuoret asuvat yhden hengen huoneissa talon yläkerrassa, yläkerrasta löytyvät myös wc/suihkutilat. Yläkerta on rauhoitettua aluetta jo aikaisemmin illasta, että nukkuminen onnistuu myös ajoissa.

Kuka voi olla Messissä?

Messissä oleva nuori on vähintään 13-vuotias yläkoululainen, sukupuolesta riippumatta. Jälkihuollon kautta Messissä voi olla 21 ikävuoteen saakka.

Voiko Messissä käydä vieraita?

Kyllä, Messiin ovat tervetulleita perheenjäsenet, ystävät, sukulaiset, kaverit ja kumppanit. Vierailut on hyvä suunnitella etukäteen ja sijoittaa iltapäivään tai viikonloppuun.

Saanko taloudellista tukea Messissä?

Messi avustaa nuorta puhelinrahalla ja viikkorahalla. Myös työtoimintaa on järjestetty nuorille.

Millaisia nuoria Messissä on?

Messi on nuorisokoti, joka on erikoistunut psyykkisesti oireilevien, vaativahoitoisten nuorten psykososiaaliseen kuntoutukseen. Messiin voi tulla huostaanotettuna tai avohuollon tukitoimin sijoitettuna.

Mitä Messissä voi harrastaa, miten minun omille harrastuksille käy?

Nuorten harrastuksia tuetaan paljon, sekä urheilu-, taide- että musiikkiharrastuksia. Messissä on erilaisia soittimia ja taidevälineistöä, ja lähialueella on kesäisin oivat lenkkimaastot ja talvella hiihtoladut. Lähitaajamasta löytyy kuntosali, urheilukenttä, tenniskenttä, kaukalo talvisin, sekä frisbeegolfrata. Myös henkilökunta harrastaa asioita todella laajasti, joten heiltä voi kysyä vinkkejä esim. uuden harrastuksen aloitukseen.

Kuinka paljon Messissä on nuoria?

Messi on 7 paikkainen yksikkö.

Missä Messi sijaitsee?

Messi on Haapalahdessa, entisen Enon kunnan alueella. Lähitaajamat ovat Uimaharju ja Eno, Joensuun keskustaan on matkaa 55km, Lieksaan 40km.

Missä käyn peruskoulua Messistä?

Messin pihapiirissä on koulurakennus, jossa järjestetään opetusta peruskoulutasolla.

Ketä Messissä on töissä?

Messin työntekijät ovat sosiaali- ja terveyshuollon ammattilaisia. Ammattinimikkeiltään he ovat sosionomeja, sairaanhoitajia, lähihoitajia tai liikunnanohjaajia. Kaikki he kuitenkin kulkevat ohjaaja-nimellä.

Millainen Messin päivärytmi on?

Arkiaamuisin herätys on klo 08, jonka jälkeen koulu alkaa klo 09 peruskoululaisilla. Klo 11:30 on lounas, klo 14:30 välipala, klo 17:00 päivällinen ja iltapala klo 20:00.

Milloin ja miten pääsen kotilomille?

Jokaisen nuoren kohdalla on oma kotilomasuunnitelma jota noudatetaan, lomilla ollaan pääsääntöisesti perjantaista sunnuntaihin. Messi järjestää kyyditykset lomille, elleivät vanhemmat halua kuskata itse.

Onko Messissä tietokonetta tai Playstation nuorten käytössä?

Kyllä, nuoret voivat käyttää Messin tietokonetta arkisin klo 15-20 ja viikonloppuisin klo 10-20. Omien pelien tuominen on sallittua, mutta k-18 pelit ovat kiellettyjä.

Rajoitetaanko puhelimen käyttöä?

Ei rajoiteta, mutta noudatamme hyviä käyttäytymissääntöjä, eli puhelinta ei käytetä ruokailun aikana, koulussa eikä yöaikana.