Enon Taidekartan ja Messin nuorten yhteistyössä toteuttama KOTONA taidenäyttely valtaa Kivipoijun pihapiirin heinäkuussa.

Keltainen innoittaa tänä vuonna sekä nuoria että taiteilijoita. Enolaiset taiteilijat esittelevät töitään heinäkuussa jo kahdeksatta kertaa. Kaikkiaan näyttelykohteita on seitsemän, julkisissa tiloissa, kotigallerioissa ja taiteilijoiden työtiloissa. Viime kesän hyvin kokemusten innoittamana he toteuttavat Kivipoijun yhteisnäyttelyn yhdessä Messin nuorten kanssa. Tämänvuotisen näyttelyteeman, KOTONA, alle mahtuu yhdessäolon, turvallisuuden, ajassa olemisen ja sisäisen maailman pohdintaa.

Nuoret ja taiteilijat työstävät teoksia ja näyttelyä yhdessä koko kevään. Näyttely on linkitetty osaksi Messissä koulua käyvien nuorten kuvaamataidon kurssia. ”Nuoret valitsivat näyttelyn väriksi syvän ja aavistuksen punaiseen taittuvan keltaisen. Nuorille on valittu nimikkotaiteilija ja kukin taiteilija toteuttaa omassa työssään yhdessä valittua väriä”, kertoo pienryhmän opettaja Sami Pasanen.

Keltaisen valintaa nuoret perustelivat muun muassa näin: 

  • Kotona oleminen on aika värikästä ja moninaista, siksi keltainen käy hyvin - Keltainen on lämmin väri, mutta mukaan valoisuutta, ei sellainen syvänkeltainen
  • Meidän keittiön kaapit ovat keltaisia. Ai niin, talokin on keltainen! 
  • Keltainen on aurinkoinen
  • Se on iloinen 

”Yhteisöllisen tekemisen ja visuaalisen taiteen yhdistyminen Kivipoijun pihapiirissä antavat uudenlaista sisältöä nuortemme arkeen. Nuorten osallistuminen omien teostensa työstämiseen, näyttelyn suunnitteluun ja käytännön järjestelyihin tarjoaa heille tavoitteellista tekemistä ja onnistumisen kokemuksia”, toteaa johtaja Marjariitta Pölönen-Pennanen Messistä.

”Näyttelyn KOTONA-teema heijastelee myös tavoitettamme tarjota kodinomainen - kotoisa - hoitoympäristö Messissä kuntoutumassa oleville nuorille. Teema jatkaa myös viimevuotista Juuret ja siivet teemaa.”

Avoinna: 1.7–31.7 su-ke, muina aikoina 12.8. asti erikseen sovittuna, puh. 044 365 2203.

Taidekartan avajaiset 29.6. klo 17-21. Tervetuloa, kotona ollaan!

Tietoa Taidekartan taiteilijoista ja kesän näyttelykohteista aukioloaikoineen ja yhteystietoineen: www.enontaidekartta.fi 

Ajo-ohjeet: Näyttelykohde numero 6, opastukset pääteiltä ja tarkemmat ajo-ohjeet wwww.kivipoiju.fi