Asuinympäristö tukee kasvua ja kuntoutumista

Messi sijaitsee Pielisen rannalla Enon Haapalahdessa. Ympärillä avautuu pohjoiskarjalainen vaaramaisema järvineen, metsineen ja peltoineen. Kuntoutusyksikkö Messi on entiseen maatilan pihapiiriin kunnostettu viihtyisä ja toimiva kodinomainen hoitoympäristö.

Päätalon alakerran perinteikäs tupa leivinuuneineen on talon sydän. Alakerrassa sijaitsevat lisäksi ruuanvalmistus- ja kodinhoitotilat sekä yhteinen tv- ja tietokonehuone. 

Yläkerrassa on oma huone jokaiselle nuorelle sekä erilliset kylpyhuoneet tytöille ja pojille. Vapaa-aikaa voidaan viettää myös yläkerran viihtyisässä aulassa.

Pihapiiri tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen toimintaan. Luhtiaitta toimii kesäaikaan harrastetilana sekä majoitustiloina nuorten perheille.

Huolella kunnostetussa kivinavetassa sijaitseva tilava monitoimitila toimii harraste- ja opetustilana. Pihapiiristä löytyvät lisäksi kone- ja puutyöverstaat, ompelu- ja kudontatilat sekä tilat luonnonantimien käsittelyyn ja säilöntään. Navetasta löytyy myös salaperäinen Messi-ikkuna.

Hirsisaunasta avautuu näkymä järvimaisemaan. Saunarakennuksesta on varattu erillinen rauhallinen tila myös terapiaa ja keskusteluja varten.