Messi-nimellä on monta tarinaa: Jotkut löytävät nimen takaa mestarijalkapalloilijan, toiset yhdistävät nimen Kivisaliksi uudistettuun vanhaan navettaan ja sieltä löytyvään messi-ikkunaan. Suurin osa on vain heti messissä.

Messin toiminnan lähtöjuuret sijoittuvat Kivitalo-nimiseen maatilaan. Paikka ihastutti nykyisiä omistajia niin, että se päätettiin hankkia ja perustaa sinne nuorille suunnattu, kodinomainen hoitoympäristö, Nuorisokoti Messi.

Kiinteistöt saneerattiin täysin, päätaloon rakennettiin yläkerta, jossa sijaitsevat nuorten asuintilat, ja pihapiiriin tehtiin myös uusi saunarakennus.

Kivitalo -tila on aikoinaan saanut nimensä päätalon rakennusmateriaalin mukaan, se on vuonna 1923 valmistunut jyhkeä, kivinen rakennus. Vanha hirsinen päärakennus paloi kaksikymmentäluvun alussa ja isäntä päätti rakentaa tilalle uuden kivestä.

Nykyisin paikan nimi on Kivipoiju, joka kuvaa aluetta laajemmin, ei vain yhtä rakennusta.

Messi on yrittäjävetoinen osakeyhtiö, jonka omistavat Ideapoiju Oy ja Tuumaustauko Oy. Molemmat ovat perheyrityksiä, joiden omistajat pala sivat juurilleen Pohjois-Karjalaan ja työskentelevät osa-aikaisesti myös Messissä.

Messi aloitti toimintansa huhtikuussa 2008.

Yrityksen kotipaikka on Joensuu ja Y-tunnus:2163656-9

Arvomme toteutuvat käytännössä

Kunnioittavana suhtautumisena ihmisiin, eläimiin ja luontoon

Nuoren omia tavoitteita ja pyrkimyksiä arvostetaan ja tuetaan

Asuinkumppaneita, hoitajia, työtovereita, esimiehiä, yhteistyökumppaneita ja lemmikki- ja kotieläimiä kohdellaan arvostavasti ja toisen itsemääräämisoikeutta kunnioittaen

Nuoria ja aikuisia kohdellaan oikeudenmukaisesti ja rehellisesti

Ristiriidat selvitetään avoimesti

Ympäristöä säästävinä tekoina

Kiinteistö on kunnostettu energiaa säästäväksi ja uusiutuvia energialähteitä hyödyntäväksi. Kiinteistö lämmitetään puulla ja maalämmöllä, vesikalusteet säästävät vettä sekä sähkölaitteet ja valaisimet ovat energiaa säästäviä

Ruuan valmistuksessa suositaan lähiruokaa ja luonnon antimia

Kulutustarpeita arvioidaan kriittisesti, suositaan luonnonmateriaaleja

Jätteet lajitellaan ja kierrätetään