Asuin- ja hoitoympäristö tukee kuntoutumista

Nuorisokoti Messi on entiseen maatilan pihapiiriin kunnostettu viihtyisä ja toimiva kodinomainen hoitoympäristö. Messi sijaitsee rauhallisella paikalla Pielisen rannalla Enon Haapalahdessa. Ympärillä avautuu pohjoiskarjalainen vaaramaisema järvineen, metsineen ja peltoineen.

Päätalon alakerran perinteikäs tupa leivinuuneineen on talon sydän. Alakerrassa sijaitsevat lisäksi ruuanvalmistus- ja kodinhoitotilat sekä yhteinen tv- ja tietokonehuone.

Yläkerrassa on oma huone seitsemälle nuorelle sekä erilliset kylpyhuoneet tytöille ja pojille. Vapaa-aikaa voidaan viettää myös yläkerran viihtyisässä aulassa ja parvekkeella.

Pihapiiri tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen toimintaan. Luhtiaitta toimii kesäaikaan harrastetilana sekä majoitustiloina nuorten perheille.

Huolella kunnostetussa kivinavetassa sijaitseva tilava monitoimitila toimii harraste- ja opetustilana. Kivisaliksi kutsutussa salissa vietetään myös tapahtumia ja juhlia. Kivisalista löytyy myös salaperäinen Messi-ikkuna.

Pihapiiristä löytyvät lisäksi kone- ja puutyöverstaat, ompelu- ja kudontatilat sekä tilat luonnonantimien käsittelyyn ja säilöntään.

Hirsisaunasta avautuu näkymä järvimaisemaan. Saunarakennuksesta on varattu erillinen rauhallinen tila myös terapiaa ja keskusteluja varten. Tuulentuvaksi kutsutussa tilassa vanhemmilla on mahdollisuus tavat nuorta ja yöpyä vierailujen aikana.

Päärakennus

Sauna

Aitta

Koulu ja harrastukset

Pihapiiri

Ympäristö